Kippen marktplaats

Een volgroeide kip kan tussen de 1 en 5.000 euro kosten op marktplaats, afhankelijk van het ras en geslacht van de vogel. Barnyard-mixen, ook wel barnevelder kippen in het Nederlands (kippen van onbekende afkomst) kosten maximaal 5 euro, terwijl gewaardeerde rassen als Ayam Cemani 5.000 euro kunnen kosten. Leeftijd is ook een factor: kippen die uit de eierlegindustrie komen kunnen 12 maanden oud zijn, maar kosten 5 euro of worden gratis gegeven. Oudere kippen kunnen minder kosten (of zelfs gratis), terwijl kuikens die 6 maanden oud zijn (dus net eieren beginnen te leggen) meer kunnen kosten omdat ze nog een heel eierlegjaar te gaan hebben. Je kunt dus het beste eerst je ideale vogel uitzoeken en dan berekenen hoeveel een kip in jouw regio op kippen marktplaats kost. 

Hoeveel zijn kippen kuikens op Marktplaats waard? 

De gemiddelde kippen kuikenbaby wordt verkocht op marktplaats voor 5 euro, afhankelijk van het ras. Rasechte en ongewone rassen verkopen voor meer, terwijl gemengde rassen voor een euro of 2 worden verkocht. Kuikens van meer dan 1 week worden meestal ook voor minder verkocht (omdat boerderijwinkels ze niet langer dan 1 – 2 weken willen houden). Als je van plan bent zelf eieren uit te broeden, kan je de kuikens het beste “los” verkopen en de kopers vertellen dat je niet zeker weet of de kuikens hennen of hanen zijn. Je moet beslissen of je raszuivere of hybride kuikens verkoopt. De kosten van een kippen kuiken kopen op marktplaats variëren op basis van deze factoren. Wil je meer weten over het verzorgen van kuikens en kippen? Bekijk dan de Kippengids! 

kippen marktplaats

Hoeveel kost het om een kip te kopen op Marktplaats? 

De aanschaf van een kip op marktplaats kan variëren van een paar centen tot honderden euro’s (voor kippen van raszuivere fokkwaliteit). De specifieke prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het geslacht van de kip (vrouwtjes kosten meestal meer dan mannetjes), hoe zeldzaam het ras is (zeldzame rassen kosten meer), en of het een hybride kip is (zoals een Easter Egger). Jonge hennen, jonge vrouwelijke kippen van ongeveer 4 weken oud, kosten gemiddeld 25 euro per stuk. Leg pluimvee kunnen variëren van 10 euro (voor gemengde rassen) tot 100 euro (raszuivere kippen uit een broederij). Bepaalde rassen, zoals de volledig zwarte kip Ayam Cemani, kunnen tot 5.000 euro kosten op marktplaats 

Waar kan ik legkippen kopen? 

Legkippen kun je kopen bij een broederij, een boerderijwinkel, op kippen marktplaats, of bij een lokale fokker. Om een plaatselijke fokker te vinden, kun je het beste informeren bij boerderijwinkels in je omgeving, of op Facebook en marktplaats kijken voor groepen. Als je een specifiek ras wilt, kun je op Facebook zoeken naar fokkersgroepen. Als je van plan bent een broederij te gebruiken, kies er dan een bij jou in de buurt. Wanneer je het pluimvee / kippen van iemand op marktplaats koop die dicht bij jou in de buurt is betekent dat ze minder lang onderweg zijn. 

Zelf een kippenhok maken

Kippengids nu downloaden