Kippenvoer

Wat het beste kippenvoer is voor jouw kippen, is afhankelijk van de volgende zaken. hoeveel eieren leggen ze? Wat is het ras? Zijn het nog kuikens? Kuikens hebben speciaal kuikenvoer. Dit helpt ze om zo goed mogelijk op te groeien. Voor de volwassen kip is er legmeel of de legkorrel als hoofdvoer. Dit is om de eieren sterk te maken. Daarnaast is er nog een onderscheid in standaard mixen, biologisch kippenvoer en premium voer. In deze blog lees je er alles over. Na het lezen van deze blog weet je direct wel kippenvoer je het best kunt kopen.

Kippenvoer kopen – Vrije mix of premium?

Een complete mix is volledig kippenvoer. In deze mix zitten alle granen die ze nodig hebben, evenals grit en legkorrels. Als je geen tijd hebt om zelf het voer samen te gaan stellen, is de complete mix de beste oplossing. Zo weet je zeker dat jouw kippen worden voorzien in hun behoeftes. Naast de mix pakketten zijn er ook veel aanbieders van premium kippenvoer. Hier zitten wat kwalitatievere granen en bijproducten in. De kippen vinden dit lekkerder. De smaak van het ei zal hierdoor verbeteren.

Kippenvoer

Biologisch kippenvoer kopen

Biologisch kippenvoer is vrij van gemanipuleerde granen, bijproducten en zaden. Deze worden biologisch geteeld. Er zit geen sojaschroot in, wat wel in regulier kippenvoer zit. Dit type voer richt zich op de algehele gezondheid van de kippen. Daarnaast zorgt het ervoor dat kippen eieren leggen van goede kwaliteit met veel voedingsstoffen. Tip: geef je kippen kippengrit als je dit voer geeft. Dit ontbreekt veelal bij biologisch kippenvoer. Hieronder een overzicht van het best verkochte kippenvoer op Bol.com. Daar kan je eenvoudig grote hoeveelheden kippenvoer online bestellen, met gratis bezorging. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk 4 zakken van 25 kg bestellen. Scheelt jou weer een hoop sjouwwerk. Daarnaast zijn er altijd diverse online aanbiedingen, en kan je zodoende goedkoop aan jouw kippenvoer komen.

Kippenvoer snacks

De snacks zijn een goede aanvulling op het kippenvoer. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld meelwormen, vlo kreeftjes of luzerne. Kippen houden hier echt van. Je kan de snacks gebruiken om de kip handtam te maken. Tip: strooi wat snacks door de ren. Zo wordt het natuurlijk scharrelen gestimuleerd. Dit zal verveling van de kippen tegengaan.

Kippenvoer

Kippenvoer – maagkiezel

Maagkiezel bestaat uit diverse kleine stenen. Dit is goed voor de spijsvertering van kippen. De spiermaag maalt het eten goed fijn, door deze steentjes. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat de kippen maagkiezel hebben ter beschikking.  

Welk kippenvoer is het beste?

In deze blog heb je diverse tips en opties gekregen inzake wat het beste kippenvoer is per type kip. Dit is echt afhankelijk van het ras en type kip. Aan jou de taak om te besluiten welk voer je uiteindelijk wil gaan kopen. Goedkoop voer vind je het vaak in webshops. De dierenwinkel is vaak iets duurder gekeken naar de prijs. Vaak hebben webshops reclame / aanbiedingen. Bestellen van kippenvoer voor in de kippenvoerbak gaat hier eenvoudig en is wordt vaak zonder bezorgkosten bij je thuis afgeleverd. Ook grote zakken van 20kg of 25 kg worden bij jou geleverd. Hieronder een overzicht van de top 20 meest bestelde kippenvoer bij Bol.com