Warmtemat kippen

Een warmtemat gaan je kippen zeker waarderen, in dit artikel lees je waarom en kom je erachter wat de verschillende toepassingen zijn van de warmtemat.

Productinformatie over de warmtemat voor je kippen

Een warmtemat voor je kip bestaat veelal uit een zachte mat, waaronder een siliconen kabel geplakt is op aluminiumfolie. Hierdoor zal er een uniforme warmte ontstaan over het hele oppervlak. De kabels in de warmteplaat voor je kippen zijn veelal van siliconen gemaakt. De uiteinden bestaan uit materiaal dat hittebestendig is. De warmtemat voor je kippen is aan 1 kant zelfklevend, zodat je deze op jouw gewenste plek kan plakken. Hetzelfde principe als bij een sticker.

warmtemat kippen

Toepassingen van een warmteplaat voor kippen

Een warmtemat voor kippen heeft onder andere de volgende toepassingen en kenmerken:

  • Een warmteplaat voor je pasgeboren kuikens, die deze warmte nodig hebben. De temperatuur is vaak regelbaar middels een temperatuurregelaar. Daarnaast mag je bij 9 op de 10 typen de mat afdekken met papier, strooisel of een handdoek. Dit raden wij zeker aan omdat de mat vaak niet bestand is tegen bijten. Andere optie is een stuk kippengaas er overheen leggen, dan kan deze niet worden aangevreten.
  • Andere toepassingen om kuikens te verwarmen en hun lichaamstemperatuur op het juiste aantal graden te behouden. De temperatuur kan vaak worden ingesteld tussen de 30 en 70 graden. Let dus goed op, of de plaats op het juiste aantal graden staat.
  • Het dient als broedmachine.
  • Voor oude en zieke kippen te gebruiken
  • Producten drogen
  • 24/7 warmte. Zoals eerder benoemd kan je zelf instellen tot welke temperatuur je de mat wil laten opwarmen. Als de temperatuur uitkomt boven de waarde die je hebt ingesteld, zal deze automatisch uitschakelen. Tot het punt net onder de temperatuur die je hebt ingesteld. Dan zal de plaats weer even ingeschakeld worden en warmte deze weer op.
  • Waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Let op: de warmteplaat of warmtemat zijn waterbestendig. De stekker en regelaar van de temperatuur niet. Deze kan je wel met een vochtig doekje afnemen indien gewenst.

Veilige installatie van de warmteplaat boven alles

Let er goed op dat de warmtemat voor je kippen op veilige wijze wordt geïnstalleerd. Als je hier niet genoeg kennis over hebt of aan jezelf twijfelt, twijfel dan niet om even een monteur te bellen. Veiligheid boven alles uiteindelijk.

warmteplaat kippen

Advies nodig over de warmtemat of andere kip-gerelateerde vragen?

Mocht je advies of vragen hebben over het aanschaffen van de warmtemat voor je kippen, kan je altijd mailen naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl. Hieronder een overzicht van de bestverkochte warmtematten & warmteplaten voor kippen op Bol.com