Kippenren kopen

Een kippenren is een must have om te kopen als je tuin niet afgesloten is. De huisvesting van je kippen is een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven. Voor een kip is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben om op te scharrelen. Hoe groot je kippenren moet zijn is afhankelijk van hoeveel kippen jij wil gaan houden. Over de hoogte kunnen we in ieder geval zeggen dat deze nooit lager mag zijn dan 1 meter. In het vervolg van dit blog krijg je diverse tips om de ideale kippenren te kopen, aangepast aan jouw situatie. 

Kippenren kopen – Soorten

Er zijn diverse kippenrennen die je kunt kopen

  • Materialen. Houten, metalen of kunststof kippenrennen
  • Kleine of grote
  • Lage tot hoge 
  • Overdekt of open 
  • Vast of verplaatsbaar. Verplaatsbaar is zeker aan te raden omdat je zo elke keer verse grond kunt bieden aan de kippen. 
  • A, B of C kwaliteit. Zoals met elk product zijn er verschillende kwaliteitsstandaarden en prijzen. 

Hierbij een link naar de bestverkochte kippenrennen die je kunt kopen op Bol.com.

Wanneer een kippenren kopen? 

Een kippenren is een must om te kopen als de kippen niet kunnen rondscharrelen in de tuin. Er kan van alles fout gaan als je kippen los laat scharrelen in je tuin. Zo kunnen ze bijv in jouw bomen gaan klimmen, je geliefde bloemen slopen, weglopen of opgegeten worden door wilde dieren. 

Als je jouw kippen de optie wil bieden om lekker te scharrelen, is een kippenren kopen de oplossing. Kijk voor je een ren besteld altijd naar de grootte van het huidige hok. Bij een kleiner hok adviseren we een grote ren. Als het hok al heel groot is, is een kleinere ren ook prima. Maar uiteindelijk houden kippen van bewegingsvrijheid. Als de kip zou mogen kiezen zou deze altijd een grote kippenren kopen. 

Kunststof of houten kippenren kopen?

De keuze voor de materialen kippenren die je wil kopen is een belangrijke. 

  • Kunststof is bijvoorbeeld onderhoudsarm en gaat langer mee (wel duurder).
  • Hout zit iets meer onderhoud aan en gaat korter mee (wel goedkoper). 
  • Je kan ook zelf een kippenren maken,(lees hier hoe) Dit is uiteindelijk het goedkoopst in geld maar kost wel meer tijd. 

Kippenren kopen voor aan kippenhok

Als je een kippenhok hebt en je wil hier de kippenren die je gaat kopen aan bevestigen, let dan op dat de maten overeenkomen. Als je een combi hok met ren gaat kopen hoef je hier niet over na te denken. Als je een los hok en een losse ren hebt, is het belangrijk om de juiste afmetingen te hebben. 

Kippenren kopen met bodembedekking

Vergeet niet als je een kippenren gaat kopen om ook bodembedekking aan te schaffen. De ondergrond is erg belangrijk voor de kippen. Aan te raden is een combi te gebruiken van zand en Zeolite. In het zand nemen ze een zandbad. Zo ontdoen de kippen zich van parasieten. 

Meer advies?

Meer tips over het kopen van een kippenren? Vragen? Stuur een e-mail naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl. Lees ook eens het blog over de grote kippenren.