Kippenvoerbak

Ben je zoekende naar een geschikte kippenvoerbak of kippenvoersilo? Hier is de keuze erg groot in. Zo zijn er kippenvoerbakken in verschillende kleuren, maten en soorten. Waar kan je allemaal uit kiezen inzake de voerbak?
1) Een voersilo
2) Een voerbak
3) Een voerautomaat
4) Zelf maken  
Dit zijn de hoofdopties. Zo zijn er nog enkele opties zoals een bak van zink of een van kunststof. Het leuke aan kunststof is dat deze in tientallen kleuren verkrijgbaar zijn. De zinken bak is klassiek en zorgt voor een natural uitstraling in uw hok. Als je voersilo buiten staat, is het aan te raden om te kiezen voor een overdekte voertoren. Deze hebben vaak een regenschild. Zo blijft het voer in de kippenvoerbak droog. Ook is deze niet om te gooien door het speciale design. Dit type kippenvoerbakken kan je zowel ophangen, maar ze kunnen ook staand worden geplaatst.

Kippen voer bak

Kippenvoerbak uitkiezen

Een geschikte kippenvoerbak uitkiezen. Een volwassen kip eet gemiddeld 30 tot 150 gram kippenvoer per dag. Dit is afhankelijk van een drietal factoren: de grootte, de temperatuur van de omgeving en of ze aan de leg zijn. Dit zijn zaken om rekening mee te houden als je zoekende bent naar een voerbak. Voorwaarde is dat de kippen genoeg ruimte hebben om bij het voer te kunnen komen. Ga uit van 10 cm per kip. Dit is meestal voldoende. En ook dit hangt weer af van de hoeveelheid kippen en het type voerbak en kippenvoer. Aan jou de taak om je kippen te observeren. Zie je dat bepaalde kippen niet bij het voer durven komen vanwege de rest. Als dit het geval is, is het aan te raden een extra kippenvoerbak aan te schaffen.  

Ongedierte bestrijden met de kippenvoerbak

Ongedierte kan je goed bestrijden met de kippenvoerbak als je gebruik maakt van een trapbak of voerautomaat. Muizen en ratten komen vaak af op rondslingerend kippenvoer. Tevens zorgt dit voor een hoop stress bij de kippen. Netbenoemde kippenvoerbakken gaan ongedierte en voorname ratten bestrijden op hun eigen manier.

Automatische trapbak

Als je kip op het plateau van de trapbak staat, gaat automatisch de klep open en kunnen ze bij het voer komen. Als de kip eraf gaat, sluit de klep zich automatisch. Ideaal om ongedierte te bestrijden. Een super handig systeem.

Kippenvoer bak

Voerautomaat ophangen

Deze voerautomaten kan je ophangen. Zo kunnen de kippen er goed bij. Ongenode gasten, zoals ratten, kunnen er zo niet bij. Ideaal toch?

Kippenvoerbak kuikens

Voor kuikens zijn er bijzondere kuikenvoerbakken. Deze zijn iets kleiner en de toegang naar het voer is ook kleiner. Zo kunnen ze het voer niet vies maken.

Kippenvoerbak kopen

Genoeg opties besproken in de blog besprokene om een geschikte kippenvoerbak aan te schaffen. Aan jou de keus om te bepalen voor welke voerbak je uiteindelijk wil gaan. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de voerbak zelf te gaan maken. Hierover lees je alles in de Kippengids. Hieronder nog enkele voerbakken die wij aanraden. Deze behoren bij de bestverkochte op bol.com.