Kippenhok maken van paletten

Wil je een kippenhok maken van paletten? Dit is een slimme keuze. Zo bespaar je veel geld. Voor je het hok gaat bouwen met paletten, zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken.

  • Vraag even na of je een vergunning moet hebben. Dit kan je doen bij de gemeente bij de afdeling Bouw en Woningtoezicht
  • Denk na over het aantal en het ras kip dat je wil gaan houden
  • Verzend een goede locatie voor het hok. Met zon en schaduw en niet op de tocht.
  • Houd er rekening bij dat het hok ook schoongemaakt dient te worden.

Als je over deze zaken hebt nagedacht. Kan je aan de slag met het kippenhok maken van paletten.

Zelf een kippenhok maken met paletten

Zelf een kippenhok maken met paletten

Zoals eerder benoemd is een kippenhok maken met paletten een goedkope optie. Paletts zijn namelijk vaak gratis te verkrijgen. Paletten vind je in diverse typen. Mooi, geslepen, kant en klaar, maar ook ruw met spleten en spijkers die uitsteken. Allen goed te gebruiken, maar het vraagt bij de ene wel iets meer werk. Vooral als er spijkers uit de paletten steken, is het iets moeilijker. Kippen houden niet van tocht en spijkers zijn erg gevaarlijk voor deze dieren. Dus zorgt ervoor dat de paletts mooi geslepen zijn en geschuurd. Dit zijn de randvoorwaarden. Zelf een kippenhok maken van paletten kan al door twee paletten schuin tegen elkaar aan te zetten. Deze kan je vervolgens verbinden met latjes. Ook de achterkant kan je maken met paletten.

Kippenhok maken van paletten

Waar allemaal op letten bij het maken van een kippenhok van paletten?

Je kan het kippenhok zelf helemaal maken met paletten. Let wel op het welzijn van de kippen. Maak de paletten tochtvrij met behulp van latjes. Ook is het belangrijk om de paletten te beitsen. Dit gaat rotten tegen. Andere optie is om het hok op poten te bouwen. Een hok wat niet beschermd is, gaat niet lang mee. Daarom raden wij altijd aan om een afsluiting te maken om het hok. Zo kunnen wilde dieren als vossen s’nachts het hok niet in komen. Als je alle bovenstaande zaken meeneemt bij het maken van een kippenhok met paletten, is het welzijn van de dieren in orde.

Inspiratie voor het maken van een kippenhok van paletten

Maybe kan je wel wat voorbeelden en inspiratie gebruiken voor je aan de slag gaat met het maken van een kippenhok van paletten.In het boek, De Kippengids, staat alles over het houden van kippen, evenals bouwtekeningen voor het maken van het ideale hok. Een kleine investering die ervoor zorgt dat je grote fouten gaat voorkomen, wat weer kan leiden tot extra uitgaven. Hierbij de link naar de Kippengids, voor als je hebt besloten om een kippenhok te maken van paletten.

Kippenhok maken met paletten