Voersilo kip

Welke voersilo is het beste voor jouw kip of kippen? Het antwoord krijg je in dit artikel. 

Bij het kiezen van een voersilo wil je uiteindelijk een product waar je kip makkelijk uit kan eten. Naast dit gemak zijn er nog enkele andere zaken waar je rekening mee kan houden voor aanschaf. 

De inhoud van de voersilo voor je kip

Als je kiest voor een kip voersilo met een opslag die groot is, kan je altijd een volle zak voer erin stoppen. Zo hoef je er lange tijd niet naar om te kijken. Let er wel op dat de silo is afgesloten voor vogels, muizen en ratten. 

Afsluitbaarheid voersilo kip

Is de voersilo toegankelijk voor alleen jouw kippen of ook voor andere dieren zoals muizen en ratten. Als het eerste het geval is, raden we aan om te gaan voor een silo die perfect afsluitbaar is en waar eten niet uit gemorst kan worden. 

voersilo kip

Hoe werkt een voersilo voor kippen? 

Zo zijn er voersilo’s die alleen opengaan als er een kip op een bepaald punt gaat staan. Als de kip na het eten wegloopt zal de silo weer sluiten. Vaak moeten je kippen hier aan het begin even aan wennen, voor ze dit trucje doorhebben. 

Morsranden in je voersilo

Veel voersilo’s voor kippen hebben tegenwoordig een antimors rand. Let hier voor aanschaf op. Kippen zijn vroeters die zoeken naar de lekkerste korrel. Een morsrand voorkomt dat ze het voer uit de bak gooien. Mocht je nog vragen hebben over het selecteren van een geschikte voersilo voor je kip, kan je altijd mailen naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl 

Voersilo kip van Wise

De voersilo’s voor kippen van Wise zijn erg populair. Deze kan je ophangen zodat de kippen er wel goed bij kunnen komen, maar geen vogels. Daarnaast gaan deze het morsen ook tegen waardoor ongedierte uit de buurt blijven. De inhoud van deze voersilo’s kan naar eigen wens worden vergroot of verkleind. De bestverkochte voersilo voor kippen van Wise is de 5 kilo variant in combinatie met de muurbeugel. 

Voersilo’s kuikens

Voor kuikens zijn er speciale voersilo’s verkrijgbaar. Deze zijn iets kleiner. Daarnaast is de toegang tot het voer kleiner, waardoor het kuikenvoer niet vies wordt gemaakt. Houd er wel rekening mee dat jouw silo groot genoeg is voor het aantal kuikens wat je hebt. Als deze gaatjes heeft is het zaak om een voersilo te kopen met meer gaatjes dan het aantal kuikens. 

voersilo kippen

Wat kost een voersilo?

Een voersilo voor je kip kost ongeveer tussen de 10 en 50 euro. Afhankelijk van het materiaal, het merk, specifieke opties en grootte. 

Voersilo kip kopen of zelf maken? 

Hieronder een overzicht van de bestverkochte voersilo’s voor kippen op Bol.com. Hopelijk kan je met onze tips een geschikte silo kopen die aansluit bij jouw hok, kippen en wensen. Daarnaast vind je nog tal van andere handige artikelen op deze site over bijvoorbeeld het maken van een hok, ren, geschikt kippenvoer en alle benodigde accessoires.