Kippenhok kopen

Een kippenhok kopen, kan in diverse maten, prijsklassen, soorten en elk met een eigen indeling. Zo kan je kiezen voor een groot kippenhok, een speciaal nachthok, eentje met een ren, zonder ren, wat je maar wil. Veelal bestaan ze uit een legnest die van boven geopend kan worden. Mocht je ruimte hebben in de tuin, is een ren niet altijd nodig dan kan je ze ook daar lekker laten scharrelen. Een andere optie die je kunt kopen is de losse ren. Deze zit niet vast aan de grond en kan je eenvoudig verplaatsen. In de wintermaanden kan je deze in een stalling of schuur zetten. Andere opties zijn een kippenhok van kunststof, hout en zo zijn er nog tientallen soorten. Hieronder een overzicht van de best verkochte kippenhokken op bol.com. Via de link kun je naar de productpagina gaan om de specificaties te bekijken. Zo zie je maar, een kippenhok kopen doe je niet zomaar. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden.

Soorten kippenhokken die je kunt kopen

In de inleiding kon je al lezen over de verschillende soorten Kippenhokken die je nieuw of tweedehands kunt kopen. Hieronder nog even een handig overzicht van alle bekende soorten hokken:

90% van alle kippenhokken die je kunt kopen zijn te plaatsen in een van de bovenstaande 5 categorieën. Een keuze voor de eerste drie opties, is echt afhankelijk van de ruimte die je hebt in de tuin. Een keuze voor kunststof of hout, is lastiger.

kippenhok kopen

Kunststof kippenhok of houten kippenhok met ren kopen

Zoals eerder benoemd, de meest gekozen materialen bij het kopen van een kippenhok zijn van hout of kunststof. Traditioneel zijn de houten varianten. Veelal gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout. Dit staat garant voor een langere levensduur. Deze kan je kopen met ren of zonder een ren. Relatief nieuw in de markt zijn de kunststof hokken. Kunststof heeft een langere levensduur dan hout. Daarom zijn ze onderhoudsarm. Ze zijn vaak iets duurder, maar gaan wel langer mee. Voor jezelf kan je de afweging maken hoe lang je kippen wil gaan houden. Als je dit bijvoorbeeld voor meer dan 5 jaar wil gaan doen, raden wij aan om een kunststof kippenhok te kopen. Dit scheelt een hoop tijd in onderhoud.

kopen kippenhok

Waar een Kippenhok kopen?

Er zijn tientallen aanbieders waar je een Kippenhok kunt kopen: Bol.com, Makro, Gamma, Welkoop of bijvoorbeeld tweedehands op Marktplaats of op Bol.com. Al deze zaken hebben prima hokken in het assortiment. Toch raden wij aan om te bestellen op Bol.com vanwege de gratis bezorging en het makkelijke retourbeleid bij ontevredenheid. De klantenservice van deze partij komt vaak als beste naar voren. Ook kan je hier een tweedehands kippenhok kopen, als je niet te veel geld wil uitgeven. Bekijk het uitgebreide assortiment kippenhokken op Kippenvilla.nl. Houd rekening met alle tips die we in deze blog hebben gegeven.