Dit gereedschap heb je nodig voor een kippenhok!

Voor alles wat je in elkaar moet zetten, of het nu een bouwpakket betreft, een meubelstuk, een bureaustoel of een kippenhok in dit geval, is de gouden tip: goed gereedschap is het halve werk. Zeker als je over een paar linkerhanden beschikt, is het fijn als je in ieder geval gereedschap hebt wat zijn werk doet.

Eigen gereedschap 

Misschien klus je vaker, dan beschik je waarschijnlijk al over het juiste gereedschap. Mocht dit niet het geval zijn, dan volgen hieronder enkele tips om zelf een kippenhok te maken. Onmisbaar bij wat voor bouwklus dan ook is een accu schroefboormachine. Of je nu veel klust of weinig, een goede accu schroefboormachine is eigenlijk wel een vereiste. Er zijn alleen wel verschillende soorten accu schroefboormachines. Voor het maken van een kippenhok volstaat een variant die kan boren en schroeven in hout kan draaien. Heb je er nog geen? Bestel er dan eenvoudig eentje via deze website en profiteer van korting. 

kippenhok maken

Boortjes en bitjes

Je kan uiteraard niet boren zonder boortjes. Kijk goed naar welke type boortjes geschikt zijn voor jouw accu schroefboormachine. Dat hangt samen met het materiaal waar je in moet boren. Voor het boren van een kippenhok moet je uiteraard houtboortjes hebben. Bitjes zijn de schroevendraaiers van de accutol. Als je je boormachine voorziet van een bitje, gaat het indraaien van schroeven een stuk sneller. 

Zagen en timmeren

Werk je met hout en wil je in dit geval je eigen kippenhok maken? Dan mag een goede zaag niet ontbreken. Zagen met een gewone standaard handzaag duurt iets langer, maar is wel het goedkoopst. Met een verstekzaag of toffelzaag kun je wel veel preciezer zagen. Een decoupeerzaag kost wel wat, maar het scheelt je ook veel tijd, energie en moeite. Ook een standaard klauwhamer mag niet ontbreken. 

Schuren en meten

Het minst leuke klusje is vaak het schuren. Daar zou ik van zeggen; schaf een schuurmachine aan. Het scheelt je echt tijd! En wat schuurpapier met de hand voor de hoekjes en dergelijke. Verder heb je nodig een meetlint en een waterpas om te kijken of een en ander ook daadwerkelijk recht hangt of staat. Met een blokhaak winkelhaak kun je 90 graden hoeken meten. Voor een kippenhok best handig. Dan nog een paar werkhandschoenen en je kan aan de slag!