Kippen Amsterdam

Wil je kippen in Amsterdam? In deze blog lees je waar je allemaal mee rekening moet houden als je kippen wil gaan houden in Amsterdam.

Kippen houden in Amsterdam – De vergunning

Ten eerste moet je even langs bij de gemeente in Amsterdam. Ga naar het loket Bouw en Woningtoezicht. Vraag aan de medewerkster of het nodig is om een vergunning te krijgen voor het houden van kippen in Amsterdam. Zo, nee, dan kan je gelijk aan de slag met het maken van je kippenhok in Amsterdam. Als je wel een vergunning nodig hebt, moet je even wachten tot de vergunning binnen is. Dit kost meestal wel een werkweek. Tijd om jezelf deze week eens goed in te lezen in het houden van kippen in Amsterdam. Dit kan met bijvoorbeeld de Kippengids.

Kippen Amsterdam

Kippen houden in Amsterdam – het ras en de locatie

Volgende zaken waar je over na moet gaan denken als je kippen wil in Amsterdam zijn het ras en de locatie. Denk na over het ras dat je wil gaan houden in jouw tuin in Amsterdam. Wil je sierkippen, legkippen, een haan? Allemaal zaken om over na te denken. Afhankelijk van het ras kan je gaan bepalen hoe het hok eruit komt te zien. Belangrijk is dat er zon is en schaduw. Daarnaast mag het hok niet op de tocht staan. Waar je nog meer rekening mee moet houden, is dat het hok ook moet worden schoongemaakt. Je moet het hok makkelijk kunnen openen en schoon kunnen maken.

Kippenhok maken in Amsterdam

Als je over bovenstaande zaken hebt nagedacht en als je kippen wil in Amsterdam. Kan je gaan beginnen met het maken van het kippenhok. Ideale start hiervoor is de Kippengids. In dit e-boek vind je alles over het maken van van een mooi Kippenhok in Amsterdam.

Kippen Amsterdam