Kippenhok aanbieding

Wil je een kippenhok kopen en ben je op zoek naar een goede aanbieding? In dit blog vertel ik jou waar je allemaal rekening mee moet houden bij kopen van een kippenhok in de sale. 

Als je gelijk naar de aanbiedingen voor kippenhokken wil navigeren, kan je de volgende link volgen.

Hoe de juiste kippenhok aanbieding te vinden? 

Voor je zomaar de eerste de beste aanbieding voor een kippenhok koopt, zijn een aantal zaken belangrijk om op een rijtje te hebben. 

Vraag 1: Welke (ras)kip wil u gaan houden?

Er zijn tientallen soorten kippen te vinden. Van kleine kriel tot normale legkippen, grote varianten en raskippen. Uiteindelijk heb je een hok nodig wat past bij de kippen die erin gaan, klein of groot. Check vooraf altijd wat de vereisten zijn voor een bepaald type kip voor je op impuls een aanbieding voor een kippenhok koopt. Als je er achteraf achter komt dat een hok te klein is, ben je te laat. 

Vraag 2: Hoeveel kippen in het kippenhok?

Een aanbieding voor een kippenhok op het oog, maar passen al jouw kippen er wel in? Bij elk kippenhok staat normaal gesproken aangegeven voor hoeveel kippen van welke grootte het geschikt is.  Dit is veelal op basis van het nachthok. Houdt er ook rekening mee dat er genoeg ruimte is op de zitstokken voor de kippen. De kippen kruipen tegen elkaar aan op de stok. Een kip van middelgroot formaat neemt ongeveer 15 centimeter ruimte in op de zitstok. Bereken dus precies hoeveel ruimte je nodig hebt voor je een aanbieding voor een kippenhok koopt. 

Vraag 3: Hoeveel scharrelruimte?

Volgende vraag voor je overstag gaat voor een bepaalde aanbieding voor een kippenhok is hoeveel scharrelruimte deze nodig hebben. Kippen hebben voldoende ruimte nodig om te scharrelen. Wij adviseren om rond het kippen 1 vierkante meter scharrelruimte per kip te hanteren.  Als het niet mogelijk is om de kippen los te laten lopen, kan je een aanbieding voor een kippenhok met ren vinden. Andere optie is om een groot kippenhok aan te schaffen wat je kan uitbreiden met een kippenren.  Optie drie is een afrastering door middel van kippengaas.

kippenhok aanbieding

To do: Schrijf uw wensen op 

Kortom, er zijn een aantal vragen om over na te denken voor u zomaar een kippenhok in de aanbieding of sale koopt. Schrijf alle antwoorden op, op de vragen uit dit artikel voor uw situatie en ga dan op zoek naar een geschikte aanbieding voor een kippenhok.  

Prijs-kwaliteitsverhouding aanbieding

Kijk ook naar de kwaliteit die je krijgt voor een bepaalde prijs. Soms kan een lage prijs betekenen dat de kwaliteit ook lager is. Een goed kippenhok is een investering voor het welzijn en de gezondheid van je kippen. Een aanbieding zegt op voorhand niks over de kwaliteit van een hok. 

Recensies aanbiedingen hok 

Lees ook eens de recensies van een kippenhok wat u in de aanbieding ziet. De ervaringen van anderen zijn veel waard. Je kan al gauw zien aan het gemiddelde aantal sterren of de beschrijving of de lage aanbiedingsprijs voor het kippenhok het waard is of niet. Vooral de beschrijvingen vertellen je veel over de bijzonderheden van het hok. Maar als een aanbieding voor een kippenhok gemiddeld 1 of 2 sterren heeft van de 5, zegt dit ook al genoeg, niet bestellen! 

Kippenhokken huidige aanbieding 

Hierbij een link naar de bestverkochte kippenhokken op bol.com. De kippenhokken zijn niet altijd in de aanbieding maar hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Voor meer vragen over kippenhokken in de sale of andere vragen gerelateerd aan het houden van kippen kan je altijd mailen naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl

Lees ook eens de blogs over: