Kippen drinkbank

De kippen drinkbak is hedendaags niet meer het stenen bakje van vroeger. Er is tegenwoordig aan een hoop zaken gedacht. Je hoeft nooit meer vies drinkwater te hebben en hoeft ook niet meer met een kleine borstel te poetsen. Bovendien kan je overal goed bij. Water hoef je niet af te meten bij het geven van medicijnen. Tegenwoordig hebben alle kippen drinkbakken een maatverdeling. Kortom. er zijn diverse voordelen aan de kippen drinkbank van tegenwoordig. Je kan er ook voor kiezen om een automatisch drinksysteem te maken.

Kippen bak om te drinken

Automatisch drinksysteem voor kippen zelf maken

Naast de losstaande kippen drinkbak kan je ook kiezen voor een automatisch drinksysteem. Zo hebben de kippen altijd toegang tot vers en schoon drinkwater. Als je van op vakantie gaan houdt, is dit een prima oplossing. Dit systeem werkt op lage druk. Het water stroomt naar de drinkbakjes vanuit een vlotterbak of reservoir. Let op: nooit de automatische kippendrinkbak direct op de waterleiding aansluiten. Er zijn een aantal zaken die je nodig hebt bij de aanleg van een automatisch systeem om je kippen te laten drinken. Zo heb je een vlotterbak of waterreservoir nodig. De vlotterbak kan je aansluiten op de waterleiding. Deze zal zich vanzelf vullen. Een waterreservoir moet je zelf handmatig bijvullen.

Kippen drinkbak

Zelf een automatische kippen drinkbak maken

Daarnaast heb je een slangaansluiting nodig. Deze kan je in een emmer draaien, of in een vlotterbak of waterreservoir. Ook heb je een 10mm slang nodig. Hierdoor zal het water van het reservoir naar de kippen drinkbak lopen. Als laatste heb je T en L stukjes nodig om vertakkingen te kunnen maken naar de drinkbakjes. Dit is als je meer dan 1 drinkbak wil maken. En natuurlijk de kippen drinkbak zelf. in verschillende soorten maten. Extra optie is om te kiezen voor een kraantje, om het watersysteem af te sluiten als je de kippen drinkbak wil gaan schoonmaken.

Kippen drinkbak voor kuikens

Een kuikendrinkbak heeft een andere maat. Ze zijn zo ontwikkeld dat de kuikens zich niet kunnen bezeren of verdrinken in de bak. Dit mag echt niet ontbreken in het kuikenhok.

Hoeveel drinkt een kip?

Een kip drinkt, afhankelijk van de grootte en de temperatuur in de omgeving, gemiddeld zo’n 140 ml per dag. Zorg er daarom altijd voor dat er vers water in de kippen drinkbak aanwezig is.

kippen drinkbak

Hygiëne van de kippen drinkbak

Kippen zijn niet hygiënisch. Ze zullen de drinkbak snel vies maken. Daarom kan je ervoor kiezen om deze drinkbak te gaan ophangen. Ophangen is de meest schone keuze. Andere optie is er om er een aan te schaffen met pootjes. Zo komt er minder snel vuil in en blijft het water van een betere kwaliteit. Let op: zorg dat er randen zitten op de drinkbakken. Dit is tegen het uitkrabben. Er zijn diverse bakken die zichzelf kunnen verwarmen. Dit is vooral handig in de winter bij vorst. Door de verwarmende elementen, blijft het water altijd drinkbaar.

Kippen drinkbak kopen?

In deze blog heb je van alles geleerd over de verschillende soorten kippen drinkbakken. Hieronder een selectie van de bestverkochte drinkbakken op Bol.com. Dit zijn allen kwalitatieve, goed betaalbare kippen drinkbakken. Aan jou de taak om een geschikt product uit te kiezen.