Kippen Rotterdam

Wil je zelf kippen in Rotterdam? In dit blogartikel kan je alles lezen over waar je dan rekening mee moet houden. Dus wil je kippen gaan houden in Rotterdam, lees dan snel verder.

De vergunning voor het houden van kippen houden in Rotterdam

Stap een is om langs te gaan bij jouw gemeente in Rotterdam. Vervolg je weg naar het loket Woningtoezicht en Bouw. Als je aan de beurt bent vraag dan om het nodig is om een vergunning te krijgen als je kippen in Rotterdam wil. Als dit niet het geval is, kan je aan de slag met het bouwen van je kippenhok in Rotterdam. Mocht je wel een vergunning nodig hebben, moet je deze aanvragen en even wachten tot de vergunning binnen is. Meestal duurt dit een werkweek. Tijdens deze week kan je jezelf even goed inlezen over hoe kippen te houden in Rotterdam. Het ideale e-book hiervoor is de Kippengids.

Kippen Rotterdam

Het ras en de locatie van je kippen houden in Rotterdam

De vergunning voor je kippen in Rotterdam zijn binnen. Tijd om na te denken over enkele andere zaken, het ras en de locatie. Welk ras wil je gaan houden in jouw tuin in Rotterdam? Vind je sierkippen mooi? Wil je legkippen voor de eieren? Wil je een haan in Rotterdam? Afhankelijk van deze keuze kan je gaan bepalen hoe het hok eruit gaat komen te zien en de bijbehorende plek in de tuin. Zon en schaduw zijn hiervoor vereist. Het hok mag niet op de tocht komen te staan. Houdt er ook rekening mee dat je het hok moet gaan schoonmaken. Het moet daarom makkelijk kunnen worden geopend en schoon kunnen worden gemaakt.

Zelf een kippenhok maken in Rotterdam

Over alle bovenstaande zaken goed nagedacht? Wil je snel aan de slag met je kippen in Rotterdam? Dan kan je gaan starten met het bouwen van het kippenhok. De perfect start hiervoor is de Kippengids. In dit E-book vind je alles over hoe je een prachtig kippenhok in Rotterdam kan maken.

Kippen Rotterdam